u bent op de site van 
marianne van der heijden logopedist 
      beeldend vormgever            boekbinder dries 19, 6691 aa gendt 0481-424245 info@logopediebeeldendevormgeving.eu


begin 

logopedie
Gendt
Herwen

intake
logopedie bij kinderen
jonger dan 4 jaar

beeldende vormgeving 

boekbinden 

 

beeldende vormgeving
de logopedie inspireerde me tot het vormgeven van een poster

tentoonstelling bibliotheek zevenaar 

vanaf midden jaren zestig maakte en ontwierp ik sommige kleding voor mijzelf en zelfs voor anderen. echt cursus volgen om me technieken eigen te maken begon met het nemen van les in batikken. dat was in de jaren 80-85 en een van de werken van die tijd is 'bos'. vele jaren later ontdekte ik de mogelijkheden met papierpulp in combinatie met gedroogde natuurlijke materialen. de papierpulp is fijngemalen papier uit de papierversnipperaar. vanwege beroepsgeheim vernietig ik zo testdocumenten, maar hergebruik de verkregen stroken door het papier te verwerken in objecten. de objecten zijn in feite allemaal 'beroepsgeheim'. zo ontstond het object 'pompoenen' dat momenteel in de tandartsenpraktijk hangt in Herwen waar ik zelf op gezette tijden praktijk uitoefen. raku stoken is een pottenbakkersstooktechniek met open vuur en een van mijn passies. je moet minstens met twee personen zijn. de techniek is van oorsprong Japans. het is een heel sociaal gebeuren.

tot zover een eerste kennismaking.

Monique Visser heeft me ge´nspireerd in mijn creatieve ontwikkeling. Monique werd geboren op 3 juni 1967 te Nijmegen. Zij overleed tijdens haar huwelijksreis op 20 december 2004 te Sebha, LibiŰ als gevolg van een busongeluk. voor meer over Monique: ga naar ode aan Monique Visser .


I Ching
Het Klassieke Chinese Boek der Veranderingen (ISBN 90 5637 001 4)

dit boek heeft gezorgd voor een omwenteling in mijn leven. het gaat ervan uit dat alles in het leven voortdurend aan verandering onderhevig is. dat hoeft geen betoog. door me daar aan over te geven komt alles wat ik beleef in een ander perspectief. alles is met elkaar verbonden. alles heeft dus zin, ook al is vaak in eerste instantie de zin niet duidelijk. de website makend word ik geleid door I Ching. gaande het proces hier meer over de betekenis van sleutelwoorden, termen die in I Ching naast de gewone betekenis een speciale lading hebben.

op de eerste plaats TAO
weg of pad; voortgaand levensproces en koers die voor elk specifiek wezen of ding wordt uitgezet. het ideogram: gaan en koers zetten: leiden en het pad dat daardoor ontstaat.

Vat: bronzen kookpot met drie poten en twee oren, heilig vat voor het bereiden van voedsel om aan goden en voorouders te offeren; symbool voor familie of dynastie; smeltkroes, schaal; vasthouden, bevatten, transformeren; vestigen, beveiligen; kostbaar, eerbiedwaardig.

 

'het vat' 2000 keramiek 
marianne van der heijden

'het vat' identiek met 'intu´tie'

voor mij is 'het vat' identiek met 'intu´tie'. Carl Gustav Jung, Psychologische typen (ISBN 90 6325 225 0) omschrijft intu´tie als 'een psychologische elementaire functie. de intu´tie is die psychologische functie, die waarnemingen langs onbewuste weg overbrengt....... bij de intu´tie dient zich een of andere inhoud als afgerond geheel aan, zonder dat we vooralsnog in staat zijn om aan te geven of te ontdekken, op welke wijze deze inhoud tot stand gekomen is. en verder .....'

copyright  maevdh                               het laatst bijgewerkt  20-06-2011 16:12
in 2015 draag ik de site op aan personen met een afasie

schrijf je reactie in het gastenboek

http://www.aa-nederland.nl/alanon.htm
aan de informatie op deze website wordt met zorg gewerkt. de informatie is niet bedoeld als vervanging van professioneel advies. het is niet de bedoeling aan de hand van de informatie zelf diagnoses te stellen. raadpleeg een arts of andere deskundige. de auteur kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige vorm van letsel of schade dan ook, voorkomend uit gebruik of misbruik van de informatie op deze website.