begin               logopedie              beeldende vormgeving         boekbinden         

behandeling
de eerste ontmoeting: kennis maken

wanneer je de eerste keer als patiŽnt de praktijk bezoekt kom je in Gendt waarschijnlijk binnen via de voordeur. de ingang van de praktijk is aan de achterkant van het huis. de serre is de wachtkamer. maar omdat dat nergens staat belt iedereen de eerste keer aan. afhankelijk van of er een persoon in de praktijk is laat ik je binnen of vraag ik je even in de serre te wachten. ik kom je dan zo snel mogelijk halen.

kom je de eerste keer in de praktijk in Herwen dan kom je binnen in de tandartsenpraktijk. in de wachtkamer wacht je tot ik je kom halen.

aan het begin van onze eerste kennismaking zal ik je vragen of je akkoord gaat met het vastleggen van het gesprek op video. deze video-opname is te beschouwen als een belangrijke uitgangspositie. en ook al kom je op advies van de huisarts of de specialist, ik zal je altijd vragen wat je klacht is met betrekking tot je komst naar de praktijk.

de eerste kennismaking
wat mijzelf als logopedist, en persoon, betreft probeer ik bij een eerste ontmoeting van binnen zo 'leeg' mogelijk te zijn. hiermee bedoel ik dat ik probeer niet te oordelen of conclusies te trekken. ik sla indrukken in mij op. ik zal af en toe wat vragen, maar het liefst heb ik dat je zo veel mogelijk vertelt over je klacht. alles wordt als het ware opgeslagen in 'het vat'.

vervolgens zijn er twee mogelijkheden: er volgt een 'voorlopige' diagnose en met de behandeling wordt begonnen. deze beslissing wordt in overleg met de patiŽnt genomen. deze handelwijze is mogelijk wanneer tijdens de eerste observatie aanknopingspunten naar voren gebracht worden voor logopedische behandeling. gaande de sessies wordt duidelijk of uitgebreider logopedisch onderzoek aan te bevelen is. de tweede mogelijkheid is inderdaad direct over te gaan tot uitgebreider onderzoek. dit zal worden geadviseerd wanneer niet direct duidelijk is welke aspecten van de spraak in aanmerking komen voor behandeling. 

een indruk met betrekking tot onderzoek en behandeling bij stemproblemen bij een volwassene vind je onder de volgende links

onderzoek: effect adem- en stemtherapie bij stemstoornis en CARA  
'Het Vogelhuisje': Schematisch overzicht therapiestappen sessie  een tot en met dertien

een kennismaking over de behandeling bij kinderen jonger dan vier jaar

copyright  maevdh                               het laatst bijgewerkt  09-09-2010 12:00
in 2010 draag ik de site op aan mijn kleinkinderen Karlijn Frederique Clemens en Syb

schrijf je reactie in het gastenboek

http://www.aa-nederland.nl/alanon.htm
aan de informatie op deze website wordt met zorg gewerkt. de informatie is niet bedoeld als vervanging van professioneel advies. het is niet de bedoeling aan de hand van de informatie zelf diagnoses te stellen. raadpleeg een arts of andere deskundige. de auteur kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige vorm van letsel of schade dan ook, voorkomend uit gebruik of misbruik van de informatie op deze website.