u bent op de site van 
marianne van der heijden logopedist 
      beeldend vormgever            boekbinder dries 19, 6691 aa gendt 0481-424245 info@logopediebeeldendevormgeving.eu


begin 

logopedie
Gendt
Herwen

intake
logopedie bij kinderen
jonger dan 4 jaar

beeldende vormgeving 

boekbinden 

 

intake: de eerste kennismaking
bij de eerste kennismaking vindt een open gesprek plaats. u komt op doorverwijzing van een arts/specialist. de medische diagnose is niet hetzelfde als de logopedische diagnose. vertel zo veel mogelijk over je klacht. veel factoren kunnen van invloed zijn op een logopedisch probleem.

vervolgens zijn er twee mogelijkheden: er volgt een 'voorlopige' diagnose en met de behandeling wordt begonnen. deze beslissing wordt in overleg met u, de patiŽnt genomen. deze handelwijze is mogelijk wanneer tijdens de eerste observatie aanknopingspunten naar voren komen voor logopedische behandeling. gaande de sessies wordt duidelijk of uitgebreider logopedisch onderzoek aan te bevelen is. de tweede mogelijkheid is uitgebreider logopedisch onderzoek. dit zal worden geadviseerd wanneer niet direct duidelijk is welke aspecten van de spraak in aanmerking komen voor behandeling. 

een indruk met betrekking tot onderzoek en behandeling bij stemproblemen bij een volwassene vind je onder de volgende links

onderzoek: effect adem- en stemtherapie bij stemstoornis en CARA  
'Het Vogelhuisje': Schematisch overzicht therapiestappen sessie  een tot en met dertien

behandeling bij kinderen jonger dan vier jaar

copyright  maevdh                               het laatst bijgewerkt  20-06-2011 15:34
in 2015 draag ik de site op aan personen met een afasie

schrijf je reactie in het gastenboek

http://www.aa-nederland.nl/alanon.htm
aan de informatie op deze website wordt met zorg gewerkt. de informatie is niet bedoeld als vervanging van professioneel advies. het is niet de bedoeling aan de hand van de informatie zelf diagnoses te stellen. raadpleeg een arts of andere deskundige. de auteur kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige vorm van letsel of schade dan ook, voorkomend uit gebruik of misbruik van de informatie op deze website.